(gastro) Four Seasons Hotel Prague představuje dvojici pop-up restaurací

MIRU3

Pražský hotel Four Seasons uvádí tuto letní sezónu dvě pop-up restaurace, MIRU a Piazzetta. Na dvou terasách, které hostům nabídnou neopakovatelné výhledy na Prahu, se odehrají dva různé kulinářsko-designérské příběhy ze dvou odlišných, a přesto propojených světů. Díky netušeným kombinacím vizuálních podnětů tak bude toto místo zcela jistě patřit k těm největším (nejen) instagramovým lákadlům v Praze.

MIRU2

První z konceptů, MIRU, byl pojmenován podle japonského slova označujícího „výhled“. K dívání toho nabídne vskutku mnoho – utajenou japonskou oázu na střešní terase, která doposud nebyla pravidelně využívána ani přístupna veřejnosti, japonskou fusion kuchyní vytvořenou šéfkuchařem Leonardem Di Clemente, který se nechal inspirovat svým pobytem v Japonsku, ale i neopakovatelný výhled na Pražský hrad. Komorní atmosféru podtrhne kapacita pouhých 16 lidí.

Menu je kombinací tradičních italských i japonských technik a využívá ingredience obou kuchyní a kultur. „Na menu tak najdete například tradiční rybí polévku z italské Apulie, mého domova, která je ale připravena pomocí japonských technik, dále maki a sushi rolka s rybím carpacciem nebo domácí tagliolini uvařené jako nudle soba a servírované s květákovým pyré, kaviárem a ústřicemi,“ popisuje kombinace obou kuchyní v praxi Leonardo.

Hotel Four Seasons se u této příležitosti spojil i s českými designéry Lukášem Padertou, Adélou Lipár Kudrnovou a Klárou Tománkovou. Společně navrhli a vytvořili orientální zahradu na dosah pražským nebesům. S pomocí originálních materiálů, exotických rostlin a nábytku inspirovaného japonskou estetikou – světlým dřevem, bonsajemi i vodními prvky – dosáhli dokonalého prostředí vybízejícího k ochutnání lahodného exotického menu.

MIRU4

Koncept Piazetta je inspirován tradičním náměstím starých italských městeček vonících směsicí středomořských stromů, citrusů, rajčat a bylinek z přilehlých zahrad. Vřelá atmosféra, kterou podtrhne typická fontána a terakotové květináče, prostor pro setkávání, italská kuchyně s food truckem i tradiční zmrzlinový stánek, který na terase přibude v průběhu července – to vše pod taktovkou talentovaných designérů a toho nejpovolanějšího kuchaře, Mattea Grubelatiho, který je autorem autentického Piazzetta menu.

MIRU otevře svou zenovou náruč hostům od 23. května. Každý večer bude k dispozici pouhých 16 míst.

Piazzetta je určena pro odpolední a večerní posezení, aperitiv a večeři od 17:00 do 22:00 hodin, od 4. června.