Jarní menu v Buddha-Bar Restaurant

Snímek obrazovky 2017-06-02 v 0.14.52

Buddha-Bar Restaurant Praha, sídlící na adrese Jakubská 8 v centru hlavního města, patří do sítě restaurací Buddha-Bar, jejichž kolébkou je Paříž. Dnes už mohou hosté zavítat do celkem 15 poboček restaurací Buddha-Bar – mimo jiné v Dubaji, Londýně, Káhiře nebo v Monte Carlu. Jejich specialitou není jen jídlo prvotřídní kvality zaměřené na asijsko-pacifickou kuchyni, ale také unikátní atmosféra, která zve k odpočinku od každodenního městského shonu za hudebního doprovodu živého DJ. Pravidelně se tu také konají módní a hudební akce. Přiďte od června ochutna kromě nového jídelního lístku i vylepšenou koktejlovou kartu.

p868187

TARTAR Z MOŘSKÉHO VLKA S CITRÓNOVOU TRÁVOU

Maso z mořského vlka, které je ochucené dresingem z citrónové trávy. Tento studený předkrm se servíruje na tapiokovém chipsu s čerstvým galanganem a chili. Tento předkrm je svěží, křupavý a vhodný jako studený předkrm před jakýmkoliv následujícím chodem.

p205291

THAJSKÝ HOVĚZÍ SALÁT S POMELEM

Jedná se o klasický thajský pokrm v moderní Buddh- Bar úpravě. Základem je tataki z hovězí svíčkové, která je marinovaná v koriandru a pepři. Salát je osvěžující díky pomelu a speciálního dresingu ze zeleného manga a koriandru. Pikantní část je zastoupena v podání našeho domácího čili džemu, z chili papriček, krevetové pasty a palmového cukru.

p353380

MARINOVANÝ PSTRUH

Tento nový studený pokrm je prvním průkopníkem naší nové sekce česká fůze, lze o prolnutí českých tradičních receptů s asijskou kuchyní. Pstruh je marinovaný v dresinku z bezových květů s yuzu, vařeným bílým chřestem, melounem ghalia a čerstvým jablkem. Tento tepelně neupravený pstruh Vás překvapí svou delikátní chutí a svěžestí!

p784607

VARIACE Z KACHNÍCH “FOIE GRAS”

Jedná se o trio z Foie Gras a to ve složení Terina z kumqátovým chutney, závitek s hruškovým chutney a pečené s domácí brioškou. Podávané s foie gras mini makaronky a omáčkou z mirinu a balsamica.

p831608

MUŠLE SVATÉHO JAKUBA S ARAŠÍDOVOU OMÁČKOU SATAY

Opečené mušle svatého Jakuba s limetkovým a koriandrovým jogurtem, shitake kroketou a omáčkou satay. Omáčka satay je typická pro Indonesii, ale můžeme ji nalézt I v dalších asijských zemí pod jiným jménem. Základem omáčky je naše domácí satay pasta s tajnou recepturou s nezaměnitelnou chutí, výsledkem je jemná omáčka, připomínající arašídové máslo s výraznou sladko-kyselou chutí a dominatní chutí římského kmínu.

p349824

DOMÁCÍ KREVETOVÉ “DIM-SUM” KNEDLÍČKY

Naše domácí, krevetové a dokonalé knedlíčky “Dim Sum”, které připravujeme z tapiokové a rýžové mouky. Nasledně je napařujeme a podáváme se sladko-kyselou omáčkou.

p391673

SURF AND TURF SPECIAL ROLL

Tato rolka je přicházející hvězda našeho sushi baru. Surf and Turf neboli do českého jazyka volně přeloženo z moře a souše a toto jsme aplikovali do naší sushi rolky. V této rolce se nachází tempurovaná kreveta, zelený chřest a hovězí svíčková která je těsně před podáváním opálená.

p814022

LOSOS S MUŠLÍ SVATÉHO JAKUBA

Tato rolka je klasická a tudíš se od rolek s typických Buddha Bar rolek trochu liší. Jistě ale potěší milovníky klasického sushi.

p685253

ROLKA S OPEČENÝM LOSOSEM

Tato rolka obsahuje pečenou řepu, bílou ředkev, okurku, avocado a list shiso. Na vrchu jsou poskládány plátky lososa, které se nakonec opalí a poté se rolka přelije zázvorým relishem.

KACHNÍ PRSO S HOISIN-LANÝŽOVOU OMÁČKOU

Pečené kachní prso, servírované s batátovým puré a kroketou z kachních stehen pečených na pekingský způsob s foie grass. Základem omáčky je kachni demiglase který se vaří s omáčkou hoisin a lanýži, které se v omáčce nazávěr rozmixují.

p852860

VEPŘOVÝ BŮČEK S OMÁČKOU Z PIVA A ZÁZVORU

Další zástupce české fůze a to klasický konfitovaný bůček. Je podávaný se speciální omáčkou, z redukce světlého piva, ve které se vaří na jemno nakrájený zázvor. Tento chod podáváme s uzeným bramborovým pureé, špenáte a konfitovaným česnekem.

p788508

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ S OMÁČKOU Z ČERSTVÉHO ZELENÉHO PEPŘE

Brazilská hovězí svíčková, která se vyznačuje jemností a lahodností masa. K tomuto steaku podáváme grilované papričky Pedron spolu s cibulovým pureé. Omáčka je hovězí demiglase, ve kterém se vaří čerstvý pepř, který se převážně sbíra v Thajsku a Vietnamu.

p929431

JEHNĚČÍ SE ŠAFRÁNEM A MAJORÁNKOU

Poslední zástupce z české fůze. Maso pochází z farmy Rudimov. Jedná se o jehnečí kýtu, která se připravuje metodou sous vide( ve vakuu při nízké teplotě). Základem je krémová omáčka se šafránem a majoránkou. Tento pokrm se podává s čerstvým hráškem a bramborovými noky.

p866911

ČOKOLÁDOVO-MARAKUJOVÝ MOUSSE S KOKOSEM

Jedná se o mousse z čokolády a šlehaných žloutků ve vodní lázni, do kterého se přimíchává marakujové pureé. Vychlazený mousse se stříká ze sifonové láhve, která mu dodá lehkost. Tento desert je zajímavý a neobvyklý díky podávání se sladko- pikantním popkornem, nebo kvůli sladké chili omáčce (ne té čínské z pixly) a nebo kokosovým popkornem připravovaným v tekutém dusíku při teplotě -175°C.

p406680

ČOKOLÁDOVÉ PŘEKVAPENÍ

Čokolády není nikdy dost a toto heslo platí pokud je dobrá. Další “SHOW” desert je z čokoládové koule, která je naplněna letním ovocem a vanilkovým krémem s mascarpone. Na závěr se tento desert před hostem přeléva s omáčkou z čokolády a malin.

p980918

VARIACE Z BROSKVE

Pošírovaná broskev v mirinu a shisu, dva druhy broskvových sorbetu a piškot z broskve a studená omáčka z pečených broskví. Zkrátka osvěžující desert na jaro a léto.

p345595

“CEVICHE” Z LETNÍHO OVOCE

Jahody, maliny, boruvky a ostružiny marinované v yuzu omáčce. Servírováno s kandovanými shiso listy a omáčkou z krvavých pomerančů.

p871857

ce informací o restauraci naleznete na www.buddha-bar.cz