Soutěž The Venture o milion dolarů míří do finále

TY OF OXFORD, UK - MARCH 13:  30 of the world’s brightest startups are unveiled as finalists of the Chivas Venture - a global $1m search by leading Scotch whisky Chivas Regal to find and support the next generation of startups that want to succeed while creating a better future for society. The 30 innovative entrepreneurs were selected from thousands of businesses to take part in a unique and transformational Accelerator Week programme created by Chivas in partnership with the Skoll Centre for Social Entrepreneurship, embedded within the Saïd Business School at the University of Oxford. Each finalist will travel to Los Angeles in July to compete for a share of $1 million to make their dream of creating a better future for the world a reality. On March 13, 2017 in Oxford, England.

Třetí ročník celosvětové soutěže Chivas The Venture, hledající společensky a sociálně  prospěšné projekty, vchází do své závěrečné fáze. Před samotným finále, které se uskuteční v červenci v Los Angeles, může také široká veřejnost do soutěže zasáhnout a podpořit svůj oblíbený projekt pomocí online hlasování. Každý týden až do 12. června bude mezi finalisty rozděleno na základě získaných hlasů od lidí z celého světa 50 tisíc dolarů. Celkem tedy 250 tisíc dolarů. Českou republiku, která se The Venture účastní vůbec poprvé, zastupuje unikátní projekt Sens Foods vyrábějící proteinové tyčinky z cvrččí mouky. Podpořit mladé české podnikatele Radka Hušku a Daniela Vacha je v konkurenci dalších 29 zahraničních projektů z celého světa možné na stránkách www.chivas.com.

Daniel Vach (druhy zleva), zástupce českého finálového projektu Sens Foods na týdenním mentoringu v UK
Daniel Vach (druhy zleva), zástupce českého finálového projektu Sens Foods na týdenním mentoringu v UK

Jasná vize změnit konvenční společenské stravovací návyky a přinést na trh potravinový produkt nabízející nejenom zdravý, ale do budoucna také udržitelný zdroj bílkovin; silný příběh i hluboký potenciál – proteinové tyčinky Sens Bar ze sušených a pomletých cvrčků, které Sens Foods s úspěchem uvedli koncem dubna na trh, jsou prvním z řady produktů, jež značka plánuje vyrábět. Získat další finanční prostředky na podporu vývoje i výroby může Sens Foods již v červenci na celosvětovém finále, kde se před odbornou porotou a publikem finalisté utkají o zbývajících 750 tisíc dolarů.

Zakladatelé Sens Foods Radek Hušek (vlevo) a Daniel Vach
Zakladatelé Sens Foods Radek Hušek (vlevo) a Daniel Vach

Pomoc s přípravou na závěrečné prezentace přinesl finalistům týdenní mentoring v rámci Accelerator Weeku, který začátkem března proběhl v britském Oxfordu. Zástupci jednotlivých projektů tam mohli od svých mentorů získat nejenom cenné zkušenosti, ale také načerpat motivaci a seznámit se s ostatními projekty. „Nazval bych to život měnící událostí. Potkat dalších 29 podnikatelů, kteří chtějí změnit svět k lepšímu, člověka ujistí v tom, že je na správné cestě, že to má smysl a hlavně ho to nabije obrovskou energií. Přednášeli a věnovali se nám profesoři z Oxfordu a odnesl jsem si odtamtud neskutečně mnoho inspirace a motivace do našeho dalšího podnikání,“ říká Daniel Vach, jeden z majitelů společnosti, který bude Sens Foods reprezentovat na finále v L.A.

Hlasovat pro český start-up Sens Foods můžete až do 12.6. ZDE!

Proteinové tyčinky Sens Bar z cvrččí mouky jsou od konce dubna v prodeji 
Proteinové tyčinky Sens Bar z cvrččí mouky jsou od konce dubna v prodeji